"lucht, land en water vormen de spiegelingen van ons leven"

Dit is een terugkerend thema in mijn werk. Herinneringen spiegelen zich op de voorgrond, waar het heden zich afspeelt en reiken tot aan de horizon waar de toekomst ligt te wachten. Een mysterieuze lijn, die zolang wij leven met ons meegaat, de horizon is geen vast punt. Alles wat wij zien is slechts een momentopname, dat is wat mij boeit, de dynamiek, de verandering, het ongewisse. Ik ben geen fijnschilder die elk detail tot in perfectie wil weergeven, ik zoek niet het realisme of direct herkenbare vergezichten, maar in een abstract-figuratieve stijl vormen zich beeldverhalen waarin fantasie en werkelijkheid elkaar ontmoeten.

Naast de verstilde landschappen komen ook huizen en gebouwen in mijn werk voor, als stille getuigen van de mens die onze leefomgeving mede inhoud geeft. Achter elke deur, elke gevel gaan levensverhalen schuil, waar wij op gepaste afstand naar kunnen kijken. Kleur en vorm verbeelden deze geheimzinnigheid.

Ik werk vaak langere tijd vanuit bepaalde thema's aan meerdere werken tegelijk, waardoor verdieping van het thema ontstaat en ze elkaar versterken in beeldtaal. Thema's zijn o.a. "spiegelingen", "Inside-outside", "Into the Blue", "Mysterie" of "gedroomde landschappen". Doorgaans geef ik geen titels mee, de beschouwer kan er zo een eigen beleving of verhaal in zien.

Ik werk voornamelijk met acrylverf, aquarel en pastelkrijt. Experimenteren met materialen en technieken blijft een boeiende uitdaging en is belangrijk om te blijven zoeken naar vernieuwing en diversiteit.